Eind oktober Open Access Week in Nederland

Van 17 tot en met 28 oktober vindt de jaarlijkse Open Access Week in Nederland plaats bij tal van universiteitsbibliotheken. Wetenschappers, stafmedewerkers van universiteiten, studenten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de activiteiten bij te wonen, zoals lezingen, debatten en presentaties.

De Open Access Week is een internationaal festival om open access breed onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat in teken van ‘Generation Open’. Tijdens de week wordt ook ingehaakt op de actuele ontwikkelingen ten gevolge van het beleid van staatssecretaris Dekker van OCW, die wil dat binnen tien jaar alle publicaties van Nederlandse wetenschappers wereldwijd voor iedereen toegankelijk zijn.

Bekijk het volledige programma van de Open Access Week en volg #oaweek.

Although this overview is only available in Dutch, several seminars and presentations will be in English. More information on these presentations is available in English on the local websites.