TU Eindhoven kiest voor groene route open access

Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) kiest voor de groene route naar open access. Onderzoekers aan de TU/e zijn met ingang van 1 april 2015 verplicht om de zogeheten definitieve auteursversie (final authors version) van tijdschriftartikelen aan te leveren voor plaatsing in het TU/e repository. Auteurs hoeven bij de aanlevering geen embargoperiodes meer aan te geven. Het Informatie Expertise Centrum zorgt er voor dat de artikelen als open access materiaal beschikbaar komen, zodra het eventuele embargo van het betreffende tijdschrift is verstreken.

Het nieuwe open access beleid werd tijdens het recente OA-symposium in Eindhoven bekend gemaakt in een toespraak van rector magnificus Hans van Duijn.

Meer informatie over het Eindhovense beleid vindt je in Cursor

Van Duijn op het Open Access symposium/foto Frank Malipaard